Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stråkkvartetten blir revyorkester

/
  • Stråkkvartetten Archi Jamt tar på sig glitterhattarna och prövar en ny roll: som revyorkester. Från vänster Bengt-Eric Norlén, Katarina Åhlén, Annelie Rydh och Peter Roos. 
Foto: Anna Sivertsson

Archi Jamt strävar efter bredd och räds inte nya utmaningar. På trettondagsafton gör stråkkvartetten debut som revyorkester.

Annons

Det lackar mot jul, nyår och revypremiär. Östersundsrevyn är i full gång med förberedelserna och släpper nu den första och största nyheten för i år: Patriks Combo får förstärkning i orkesterdiket av stråkkvartetten Archi jamt.

Stråkkvartetten består av fyra professionella musiker som tillsammans har över 20 års högskoleutbildning i fem olika länder: Bengt-Eric Norlén och Annelie Rydh, fiol, Peter Roos, viola och Katarina Åhlén, cello. Tillsammans har de sedan 2005 gjort mer än 150 konserter och medverkat på ett stort antal cd- och radioinspelningar.

Archi Jamt har spelat i så gott som alla sammanhang där man rymmer fyra stråkmusiker – kyrkor, bygdegårdar, pubar, bibliotek, sockenstugor, alpina VM, teatrar... Men revy har de aldrig gjort förut, så det här ska bli jättekul och mycket spännande, tycker violinisten Annelie Rydh:

– Vi är så förväntansfulla och otroligt glada och hedrade över att få vara med i revyn, säger hon.

Än så länge har kvartetten och revygänget bara träffats en gång, så precis hur Archi Jamts medverkan kommer att te sig är inte fatställt:

– Men de hade gott om idéer för oss. Vi ska sitta i orkesterdiket, förstås, men också vara med uppe på scenen vilket jag personligen tycker ska bli extra kul, säger Annelie Rydh entusiastiskt.

Archi Jamt kommer att spela på sina ordinarie instrument – Peter Roos som är gruppens arrangör har precis fått veta vilka låtar han ska sätta sig ner och bearbeta. Men de ska också bidra med lite annat:

– Bengt-Eric och Peter kan spela gitarr och bas och Katarina och jag har lovat ställa upp med slagverk och keyboard och som doakör, säger Annelie Rydh.

Archi Jamt är ju en eftersökt kvartett och var och en av er medlemmar har också många andra uppdrag. Var det svårt att passa in nära två månaders revyjobb i schemat?

– Nej, vi har faktiskt vetat om det här ända sedan i våras så det har inte varit några problem, avslutar Annelie Rydh.

Åsa Eriksson Ahnfelt

Mer läsning

Annons