Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Status Quo till Östersund i sommar

/

LT har tidigare berättat om att Torgny Kingen Karlsson, från Sveg, ska vara förband åt det engelska boogierockbandet Status Quo i sommar. Nu är det klart att det även blir en konsert i Östersund.

Annons

Fredag den 20 juli spelar Status Quo på Jamtli. Bandet The Big Rockets och Kingen värmer upp.

– Det känns jättekul! Är man uppvuxen i Sveg så har givetvis Status Quo alltid funnits med i bilden, säger Torgny Kingen Karlsson.

– Jag kollade faktiskt in dem på Youtube härom dagen. Gubbarna i 60-årsåldern såg så friska och fräscha ut att jag känner att jag måste börja jogga nu, fortsätter han och skrattar.

Egentligen hade Torgny Kingen Karlsson inte tänkt göra några spelningar i sommar. Projektet När rocken kom till Sveg som ska mynna ut i bok, skiva, spelning och en festival i Sveg senare i år upptar hela hans tid.

– Men Status Quo kunde jag naturligtvis inte tacka nej till.

Han och hans familj, som bor i Falkenberg sedan en tid tillbaka, är dessutom på väg att flytta tillbaka till Hackås igen. Att barnen längtar hem är ett starkt skäl.

– Det är fullt drag, nu ska vi sälja huset här nere. Jag har en hyfsad blåslampa i nacken, men det ska gå, säger han optimistiskt.

Biljetterna till turnén, som fått namnet The party ain’t over yet – part 2, finns redan ute till försäljning.

Sedan starten för 45 år sedan har Status Quo sålt 118 miljoner skivor. Några av deras mest kända hits är Whatever you want, In the army now och Rockin’ all over the world.

Med start den 7 juli på Törebodafestivalen gör de brittiska veteranerna i Status Quo sammanlagt tio spelningar i Sverige i sommar.

Mer läsning

Annons