Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångsviken i ledning efter första dagen

Trångsvikens damer inledde St Olavsloppet på bästa möjliga sätt.

– Vi är riktigt nöjda, det har gått som vi väntat, säger ledaren Johan Norberg

Annons

Trångsviken är ett av länets stora förhoppningar i damernas motion-klass. Många av deras konkurrenter i damernas motion-klass valde tidigt att toppa för att få ett försprång i tävlingarna, vilket präglade tävlingen inledningvis. Norska Strindheim och Namdal tog fort greppet och låg i topp efter drygt en tredjedel av etapperna.

Där och då påbörjade Trångsviken sin upphämtning. Trumfkortet Helena Ekholm klättrade en placering till tredjeplats och tog in hela 3.10 minuter på täten mellan Krokom-Västerkälen. Därefter kapade Kajsa Eriksson ytterligare drygt en minut mellan Nälden-Valne och framme i Glösa hade Linda Arvidsson kommit ikapp och förbi.

Väl framme i mål hade Trångsviken rykt ifrån rejält och vann med en marginal på 7.08 minuter före Namdal.

– Vi har säkert minst lika bra lag som i fjol, men det gick lite långsammare på grund av motvinden. De har inte gillat motvinden och har känt sig mer som motionärer på grund av den, det blir inte samma flyt i löpningen, säger Norberg.

Glädjande var att Kajsa Eriksson, med förflutet som utförsåkare var snabbast på sin sträcka och därmed tog hem Henry Kälernes sträcksegrarpris.

Johan Norberg är försiktigt optimistisk inför tävlingens kommande dagar.

– Vår styrka är vår jämnhet men de norska lagen kommer ha starka löpare de sista dagarna. Det beror mycket på hur det ser ut närmare Trondheim, men de kan var bra att ha ett par minuter inför sista etappen, säger Norberg om sitt lags vinstchanser.

Skogn IL leder för närvarande tävlingsklassen och har 5.38 tillgodo på Rindals-Troll Lag 1.

Mer läsning

Annons