Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perman tvåmålsskytt när ÖFK tog andra raka

/

ÖFK reste till Luleå för tuff bortamatch och kommer hem med tre poäng och en förlustnolla som är intakt.

– Jag tycker vi är det bättre laget, vi kändes farligast och var de som försökte skapa chanser, säger tränaren Graham Potter.

Annons

Det fanns fog för lite oro inför bortamatchen mot Luleå. Två av lagets bästa spelare den senaste tiden: Isaac Shaze och Juan Hervías hade lagts till skadelistan och det var alls inte säkert att man skulle kunna ta med sig spelet från senast till denna något luriga bortamatch.

Matchen började också trevande och det skedde inte mycket första tio. Därför var det extra skönt att ÖFK i sin första riktiga attack fick utdelning när Jonas Desai liggandes i luften drog till på volley. Ett urläckert mål som innebar ledning för bortalaget. Resten av halvleken var ganska händelselös, ÖFK hade mest boll men flytet i spelet var inte detsamma som mot Eskilstuna.

Andra halvlek fick en riktig drömstart då Tom Perman fick utrymme och kunde prickskjuta in 0-2. Perman som i Shazes frånvaro tog klivet in på innermittfältet fortsätter alltså att leverera mål.

– Vi ser hans kvalitet varje dag i träning, han är ung och har inte nått sin fulla potential än. Han har haft lite tur framför mål denna säsong, men det kommer som ett resultat av dagligt hårt arbete, säger Graham Potter om Tom Perman.

Ett kämpande Luleå gav dock inte upp för det. En tydlig trend är att många lag har en spelare som klarar av att kasta väldigt långa inkast. Luleå var inget undantag, och det var på just ett sådant som man reducerade. Målet gav hemmalaget ny energi och det var match igen. Men ÖFK slog snabbt tillbaka och än en gång var det Perman som dök upp, denna gång via en klackspark som letade sig in i nät. Ett mål som blev avgörande och ÖFK kunde inkassera säsongens andra seger.

– En välförtjänt seger, vi hade inte samma flyt i spelet men vi var solida bakåt och lyckades genomföra det som krävdes för att få ett resultat, summerar Graham Potter.

Att ÖFK är ett svårslaget lag har man bevisat efter sex raka utan förlust, men frågetecken har funnits över målskyttet men nu ser även det ut att ha börjat lossna:

– Bytet från trebackslinje till fyrbackslinje har varit lyckat, det har medfört trygghet och spelarna känner sig mer hemma i sina roller vilket är viktigt i anfallsspelet, säger Graham Potter.

Trots flera ordinarie spelare skadade så har man kunnat ställa upp med ett starkt lag varje gång hittills.

– Vi ser det inte som att vi har en startelva, utan vi har en grupp av spelare och ur den gruppen tar vi ut den starkaste elvan för dagen, det är nog vår största styrka, avslutar Potter.

Här hittar ni matchrapporten:


http://www.everysport.com/sport/matchrapport/41500814

Mer läsning

Annons