Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars-Christer Olsson gästade fotbollsförbundets årsmöte

/
  • Torgny Rödin (vänster) valdes till ny ordförande för J/H:s fotbollsförbund på årsmötet som gästades av SEF:chefen Lars-Christer Olsson (till höger).Foto: Niklas Adamsson

Den tidigare UEFA-chefen Lars-Christer Olsson, numera i föreningen svensk elitfotboll, agerade ordförande vid årsmötet för J/H:s fotbollsförbund, där Torgny Rödin valdes till ny distriktsordförande efter den avgående Leif Nilsson.

Annons

Det var ett speciellt årsmöte för fotbollsförbundet, då det var Leif Nilssons allra sista i rollen som distriktsordförande då han avgår efter 25 år. Valet av ny ordförande gick smidigt och alla var överens om att utse valberedningens förslag, som var Torgny Rödin.

– Det är klart att jag blev ju väldigt glad när jag fick förfrågan, och det känns som ett förtroende när man har jobbat med fotboll, både på planen och i styrelserummen i en liten förening, säger Rödin, som länge varit aktiv inom Brunflo FK.

• Har du några visioner klara som du ska försöka sjösätta?

– Det är väl för tidigt, man får försöka ägna första delen att begripa hur det fungerar och vilka ramar man har att röra sig kring. Men jag tror ändå att man har valt mig för att jag har jobbat mycket med utveckling och utbildning.

Dessutom fanns Lars-Christer Olsson, som tidigare var generalsekreterare för det europeiska fotbollsförbundet (UEFA) på plats som representant för föreningen svensk elitfotboll och han agerade även ordförande under mötet. Han talade om hur svensk elitfotboll behöver närma sig resten av Europa och om målsättningen att ha Nordens bästa liga till 2017, och hyllade också avgående Leif Nilsson.

– Jag har alltid trivts med norrlänningar, vi har mycket gemensamt har det visat sig, säger skåningen som har en långvarig relation till Nilsson.

– Det är ju en legendar inom distriktsfotbollen som avgår. Han är ju från en generation där man satt 20-25 år som ordförande, dem är svåra att hitta nuförtiden, men han har lyckats hålla liv vid sitt ordförandeskap. Han är en god vän och en förebild för många andra distriktsledare.

Passade nog kom besöket från SEF:chefen när J/H numera har med en klubb i eliten efter ÖFK:s serieseger.

– Det är fantastiskt trevligt, och det gick ju dessutom snabbare än många hade räknat med.

– Hoppas man inte blir allt för hårt överraskade av superettan och att man kan hålla sig kvar. Både för Östersunds del, men också för att jag tycker det är bra om elitfotbollen är spridd över landet.

Leif Nilsson kommer att vara kvar och hjälpa till med förbundets landsbygdsprojekt och på marknadssidan.

– Det känns bra, jag har varit med nu ett tag och då är det bra om det kan komma andra krafter som har en lite annan syn på fotboll och dylikt, säger Nilsson, som dessutom utsågs till hedersordförande för distriktet.

Mer läsning

Annons