Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

K/D värvar ytterligare en amerikanska

/

K/D gillar att värva från USA. Därför satsar man på en tredje spelare till årets damlag.

Caitlin Blosser anlände i tisdags och är tänkt att debutera i helgens cupmatch mot Själevad.

Annons

Melissa Krnjaic och Elizabeth Hamlin finns sedan tidigare i laget och tränaren Tommy Martinsson förklarar varför man satsar på "USA-spåret".

– Det är enkelt för amerikanska tjejer att acklimatisera sig till Sverige och svensk fotboll. Dessutom har vi alltså redan två spelare därifrån. Alla tre kommer också att bo tillsammans.

Anledningen till värvningen av Blosser är att täcka det hål som uppstår när Julia Bäckman gör det omvända; flyttar från Sverige till USA.

Bäckman har sedan lång tid tillbaka varit klar för studier på college i USA och i mitten av augusti bär det av.

– Vi behöver ytterligare en spelare som kan göra mål.

• Är det för att klättra i tabellen eller för att säkerställa nytt kontrakt som ni värvar?

– Vi ligger sjua just nu, men distansen till strecket nedåt är litet.

Tommy Martinsson vet vad som krävs för att förnya kontraktet i division 1 norra Sveland. Vårsäsongen har gett honom en bra överblick över motståndarlagens kvaliteter.

– De flesta lag spelar enkelt. De slår långbollar till sina två forwards och sedan försöker de vinna andrabollarna. Det är ett tråkigt spelsätt och jag tror inte att det utvecklar spelarna något.

Serien vänder helgen 27–28 juli, då K/D möter Täby på hemmaplan. Dessförinnan väntar en cupmatch mot Själevad på bortaplan på lördag.

Där kan Martinsson tvingas spela utan målvakten Angelica Forsberg som är ryggskadad. Ersättare blir i så fall blott 17-åriga Mathilda Klang.

Mer läsning

Annons