Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansson byter klubb

/
  • Från Östersunds SK till Åre LSK. Jenny Hansson tar ett nytt steg i sin skidkarriär.

Nystartade Åre Längdskidklubb har säkrat ett stjärnförvärv. Jenny Hansson lämnar Östersunds SK för Åre.

Annons

Starten av en ny längdskidklubb i Åre sammanfaller med satsningen på Årefjällsloppet, som blir finalen av årets säsong i den internationella långloppscupen, också kallad Ski Classics.

Värvningen av Jenny Hansson är förstås av stort symbolvärde. Den före detta Gällivareåkaren vann i fjol den totala långloppscupen och räknas till favoriterna även i år.

 – Vi är väldigt glada över att kunna knyta till oss en åkare som Jenny. Hon kommer bli en viktig del av föreningen, både som skidåkare och som person med all den erfarenhet hon samlat på sig genom åren, säger en av klubbens initiativtagare Peder Andréason i ett pressmeddelande.

Ambitionen hos Åre LSK är främst att satsa på långlopp. Både för elit och motionärer.

– Vi strävar efter att bli en klubb där motionären har hjälp av eliten och där passar Jenny in perfekt.

Jenny Hansson är riktigt inspirerad inför detta nya kapitel i hennes karriär.

– Jag har haft en bra tid i Östersunds SK, där föreningen har bidragit till mina framgångar. När jag fick förfrågan att vara med och starta något nytt i trakterna där jag de senaste åren har tillbringat stor del av mina träningstimmar,känns utmaningen väldigt spännande. Det är en stor inspirationskälla för mig att få vara med och starta en ny förening i Åre som är en växande skidort med hög utvecklingspotential inom längdskidåkning säger Jenny, vars mål i år är att vinna Vasaloppet och Årefjällsloppet, samt att försvara titeln i Ski Classics.

Mer läsning

Annons