Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blytung helg för ÖIK

/
  • ÖIK hade en riktigt jobbig söndag i Piteå. Tim Juel (nummer 1) kom in i målet vid ställningen 0–3.
  • ÖIK och Tobias Falk avgick med segern när Piteå besökte Z-hallen tidigare i vinter.

Östersunds IK summerar bortahelgen med noll poäng och 4–10 i målskillnad.

Lägg till säsongens första riktiga kollaps och att Per Tagesson blir avstängd.

– Det enda positiva är väl att vi fortfarande har allt i egna händer, säger Markus Åkerblom.

Annons

På lördagen var det i alla fall nära för ÖIK. Efter Emil Magnussons reducering till 2–3 mot Kiruna låg ÖIK på tungt för en kvittering.
Närmast var John Westin med bara sekunder kvar, när ÖIK pressade i spel sex mot fem.
I går var det inte alls nära. Efter 0–5 i första perioden kunde laget räkna in säsongens första riktiga genomklappning.
– Hela säsongen har vi vetat om att vi har ett starkt försvarsspel, och nu kommer vi in till säsongens två viktigaste matcher med en genomarbetad gameplan. Det känns förstås konstigt och förvånande att det blir så här. Det var några otäcka minuter med alldeles för många misstag där i första perioden, säger tränare Markus Åkerblom.
Efter 0–3 klev Johan Berge av och lämnade över till J20-målvakten Tim Juel. Han fick släppa två puckar förbi sig innan den mardrömslika perioden var över.
Resten av matchen blev grinig med ett par incidenter. Backklippan Andreas Eriksson fick en tackling mot huvudet av Piteås Pär Lindholm och blev liggandes på isen en stund. Något senare rök samme Lindholm och ÖIK-forwarden Per Tagesson ihop i ett slagsmål.
Tagesson fick lämna isen med match penalty. Lindholm fick inte matchstraff trots att han också kastade handskarna, men fick ta emot flera tunga slag och spelade inte mera i matchen.
– Det var ingen bra stämning på isen i den vevan, efter den där tacklingen. Nu blir "Taggen" automatiskt avstängd i en match, och sedan kan det säkert bli tal om ytterligare avstängning, säger Markus Åkerblom.
Den tunga matchen i Piteå slutade 2–7 och nu är ÖIK hastigt och mindre lustigt på fjärde plats i serien. På samma poäng som femman Kiruna, men med två mål bättre målskillnad.
– Viktigt är nu att vi snabbt kan hitta tillbaka till glädjen, och att vi förstår att vi fortfarande har allt i egna händer. Nu väntar Örnsköldsvik borta och Sundsvall hemma, sedan får vi se om vi behöver fyra, fem eller sex poäng på de matcherna, säger Åkerblom.

Mer läsning

Annons