Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Inger Olsson, Hallen

En känd röst har tystnat, i både konkret och symbolisk betydelse. Inger Olsson har gått ur tiden – välkänd för ÖP:s läsare under pseudonymen Inger i Bäck.

Annons

En lokalreporter med hjärta i och för den bygd som hon skildrade. Inger Olsson hade en välformulerad och korrekt svenska med stor respekt för fakta och sanning, samtidigt som hon skrev positivt och medkännande. Hon var noga med att kontrollera – ringde upp före publicering för att förvissa sig om att hon skrivit rätt och fått med adekvata fakta.

Hon var en glädjespridare med många roller och efterlämnar ett stort tomrum. Inger Olsson var stockholmstjejen som blev lantbrukare och bondmora på en stor gård i Bäck – en roll som förenades med en stor gästfrihet.

Hon var skribent, fotograf, kyrkvärd, körsångare, med mera. Personligen har jag framförallt minnen från redaktionsmötena varje år i samband med utgivande av Hallen-Marby-krönikan, som till stor del innehållsmässigt och bildmässigt bar Inger Olssons signum.

Hon hade en otrolig förmåga att alltid komma ihåg sina medmänniskor på bemärkelsedagar och uppvaktade alltid med allt från egenhändigt ritade vykort till kakburkar och tårtor. Dessutom hade hon tid att engagera sig i bygdens föreningsliv såsom Röda korset, Rädda barnen, hembygdsföreningen och handikappbadet.

Uttrycket att en person fattas oss stämmer i osedvanligt hög grad på Inger i Bäck. Hon fattas och saknas i familjen, bland släkt och vänner och i hela Hallen-Marbybygden.

För familjen och bygden

Erik A. Egervärn

Mer läsning

Annons