Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungen närbibliotek

Ljungen närbibliotek har i samband med årsmötet celebrerat tio års verksamhet. Tio år med några flitigt arbetande bokälskare och en läsarhungrig närmiljö!

Annons

Kommunalrådet Karin Thomasson, tillika ordförande i kultur- och fritidsnämnden, gästade årsmötet med en berättelse om sitt litterära hus, – böcker som tycks identifiera familjens olika personligheter och som är av stor betydelse för hennes familj.

Hon lämnade ingen i tvivelsmål om vilken stor vikt hon tillmäter en generös tillgång till bibliotek och böcker.

Hennes berättelse var intressant och tankeväckande och blev mycket uppskattad.

Avslutningsvis tillönskade hon Ljungen närbibliotek minst tio ytterligare fina år.

Det egentliga årsmötet inleddes med en stilla stund till minne av styrelsens Sven-Åke Eliasson som gick bort under våren.

Ordföranden Marianne Stålberg gav därefter en tillbakablick på de gångna åren och uttryckte tillfredsställelsen i att tillgodose ett uppenbart behov, böcker att låna och läsa.

För första gången på många år gjordes en större förändring i styrelsen. Inte så att det skedde stora avgångar utan så att fler valdes in i styrelsen för att underlätta kommande växlingar i styrelsens sammansättning.

Styrelsen har härefter följande sammansättning: Marianne Stålberg, ordförande, Birgitta Ramström, vice ordförande, Christer Holm, kassör, Bror Tegelid, sekreterare, Eva-Lis Gullberg, Birgitta Hultman, Britta Karlsson, Larsove Lundeteg, Ingeborg Sahlin samt nyvalda Gunbritt Olofsdotter, Eva-Märta Pålsson och Villy Wiklund.

Efter årsmötet underhöll Angela Murén och Margareta Simonsson med sång och musik samtidigt som utföraren av hemtjänsten i området, Attendo Care, bjöd på dricka och småtugg!

I allt ett trivsamt och uppskattat tioårs årsmöte!

Mer läsning

Annons