Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: Ångermanlands gille

Annons

Ångermanlands gille anordnade onsdagen den 28 januari en musik- och berättarafton på Gamla teatern. Värdar för detta var Ingrid Söderlund och Sune Häggmark. Det blev en välbesökt och genomtrevlig kväll. Cirka 70 personer hade hörsammat det utannonserade evenemanget.

Kvällen inleddes med härlig musik av det eminenta spelgänget, Bosse Eklunds band. Bandet bestod av Bosse Eklund, dragspel, Kurt-Göran Lindgren, gitarr, Bosse Andersson, vibrafon, Jörgen Eklund, trummor och Sven-Ivar Jonsson, bas. Det blev en härlig blandning av traditionella jazzlåtar, schlagers och gammeldans. Inlednings- och avslutningslåten blev naturligtvis Månsken över Ångermanälven.

Efter denna fina inledning av kvällen blev det kaffe och smörgås. Kaffeotörstiga satte sig sedan publiken ner för att lyssna på en minst sagt lysande berättare, Sune Häggmark. Denne ångermanlänning berättade inledningsvis lite om sin bakgrund och sitt vidare liv i Jämtland. Det mesta kom sedan att handla om hur Sune byggde upp sitt livsverk, Moose garden i Orrviken. Sunes sätt att berätta om det jätteintressanta älgfarmsprojektet, och allt vad som utvecklades av detta, var fängslande.

Lotteridragning vidtog därefter och kvällen avslutades sedan med mer härlig musik av bandet. Gillets ordförande Per Söderberg tackade alla medverkande och de som bidragit till att göra denna kväll så trevlig.

Per Söderberg

Mer läsning

Annons