Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunhild Eneroth

/

Annons

Vår mamma, Gunhild Eneroth, somnade in en kall decemberkväll. Hon blev 80 år.

Mamma hade kämpat många år med sin svåra sjukdom. Hon var så tapper.

Mamma växte upp i Lövtorpet på Frösön med sina föräldrar och tre bröder. Hon började arbeta tidigt och i mitten av 1940-talet fick hon sitt första jobb som springflicka på Staverfelts pälsaffär.

År 1952 föddes dottern Iréne och då blev mamma hemma. 1953 fick hon sitt nya jobb på markan, F 4, ett ställe där mamma trivdes utmärkt. Där var hon kvar till sin pensionering.

Några års avbrott blev det i jobbet då hon gifte sig med Jarl Eneroth. Hon fick sitt andra barn, Lars 1960 och 1964 kom lillasyster Karin. Då var mamma hemma med oss barn ett antal år. Som hemmafru tyckte hon om att baka och laga god mat. Mamma var så givmild, kom det besök så skulle det bjudas på något gott. Sedan alla kläder hon sydde till oss barn, vilket jobb!

I början av 1970 byggde far och mor ett fritidshus i Lövtorpet, något som blev deras allt. Mamma fick odla sin egen potatis och plocka bär i skogen.

2002 blev mamma änka och då blev livet lite annorlunda.

Sedan kom hennes älskade barnbarn och barnbarnsbarn som hon månade om. Tänk alla pepparkaksbak till lucia med alla barnen, det blev en höjdare.

Nu är det snart jul. Saknaden blir stor efter vår kära mor.

Hon har lämnat oss barn med familjer, brodern Robert med familj samt brodern Rolf.

Iréne

Mer läsning

Annons