Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall: Astrid Nilsson, Bodsjöbyn

/

Annons

Astrid Nilsson har avlidit i en ålder av 77 år. Hon föddes i en större syskonskara i Bodsjöbyn den 27 augusti 1938.

Grundskolans sju år gick Astrid i Flatnor. Direkt därefter studerade hon vid hushållsskola i Östersund.

Astrid träffade blivande maken Gösta 1956 och de gifte sig 1958. De fick fem barn mellan åren 1958 och 1970. Sedermera har det blivit elva barnbarn och tre barnbarnsbarn.

1961 köpte makarna Nilsson en gård i Kvitsle, Svenstavik, där de drev ett litet jordbruk. 1972 flyttade familjen till Sunne, där de arrenderade en gård av kyrkan och drev jordbruk fram till 1985. Då köpte Astrid, tillsammans med maken, föräldragården i Bodsjöbyn. Där hade de köttdjur, som var ett intresse för henne. Lantbruket var en stor del i Astrids liv, där hon fick ha kor, grisar och höns runt omkring sig.

Efter åren med jordbruksarbete fortsatte Astrid som avbytare och sedan blev det arbete inom vård och omsorg, i hemtjänsten och Bostugan, fram till pensioneringen. Hon jobbade också i kök, på 80-talet på lasarettet plus att hon även tog på sig matlagning och servering vid exempelvis begravningar i Bodsjö kyrka. Astrid hade också en tid dagbarn, fosterbarn och sommarbarn.

Astrid var intresserad av matlagning, gärna i större sällskap. Hon bakade tunnbröd som hon gärna lärde ut till barn och barnbarn. Brödet sålde hon sedan på marknaden i Bodsjö.

Även dans intresserade Astrid. Hon och Gösta åkte till olika föreningshus och dansade.

Föreningslivet var viktigt i Astrids liv. Hon engagerade sig i Flatnors föreningshus, där hon bland annat ordnade danser, hembygdsföreningen och PRO. Intressen var också att plocka bär, sylta och safta. Hon var dessutom med i Boddaspelen i tio år. Astrid ville vara med där det hände i sin hembygd. Bodsjöbyn var en plats som hon var stolt över.

Astrid Nilsson sörjs och saknas av maken Gösta, barn, barnbarn, barnbarnsbarn och två bröder.

Mer läsning

Annons