Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ruth Frölin

/

Vår älskade mamma, mormor och svärmor har lugnt och stilla insomnat i närhet av sina närmaste.

Annons

Ruth föddes på Säterberget i Hede som yngst av tre döttrar till Karin och Per Hansson. Hon flyttade till Östersund där hon började arbeta som växeltelefonist på Televerket. Under en tid gick hon på Lillsveds gymnastikfolkhögskola utanför Stockholm.

Hon träffade Kurt som hon gifte sig med 1954. År 1959 föddes dottern Elisabeth. Ruth var mestadels hemma och tog med stor omsorg hand om familjen. Hon var en hängiven ”hälsokostare”. Vid sidan om hemarbetet ansvarade hon för ekonomi och administration i företaget Fröling och Simonetti mosaikfirma som drevs av maken Kurt och hans bror Sture. Under 1970-, 80- och 90-talen arbetade hon med samma arbetsuppgifter i familjeföretaget AB Jämtlandskalksten.

Ruth var en modern kvinna med ambitioner som tog körkort tidigt och som vuxen såg nyttan och nöjet i att läsa och lära sig engelska.

Ruths stora intresse var sömnad och hon var mycket skicklig. Hon tog kurser vid Tillskärarakademin och sydde mycket av sina egna kläder så som vackra stilrena dräkter och klänningar. Hon sydde även det mesta av Elisabeths kläder när hon var liten. Ett av de sista projekten blev Elisabeths brudklänning och barnbarnet Paulinas brudnäbbsklänning.

Mamma älskade naturen och trivdes mycket bra i stugan och föräldrarnas fäbodvall i Nysätern utanför Hede. Ruth hade nära till skrattet i hela sitt liv, även de sista åren på Björkbacka äldreboende där hon togs väl om hand och trivdes bra.

Hon sörjs närmast av Elisabeth, Eric och Paulina samt övrig släkt och vänner.

Elisabeth, Eric och Paulina

Mer läsning

Annons