Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orange Revival turnerar i USA igen

/
  • Orange Revival spelar på Austin Psych Fests förfest tillsammans med band som Allah-Las och A Place to Bury Strangers.  Foto: Pressbild

Årebandet Orange Revival drar till Texas igen. Den 23 april värmer de upp publiken på erkända festivalen Austin Psych Fest. Därefter väntar en tio dagar lång USA-turné.

Annons

Förra året var Orange Revival det första nordiska bandet på Austin Psych Fest, som fokuserar på psykedelisk och progressiv rock.

I år åker de dit igen, den här gången för att spela på festivalens kreddiga förfest dagen innan allt brakar loss på allvar med band och artister som Black Rebel Motorcycle Club och Roky Erickson, som tidigare har spelat på Storsjöyran.

– Förra året var superbra! Austin är en öppen stad med mycket bra mat, härliga människor och säkert tusen ställen att spela musik på.

– Framträdandet på Psych Fest gav oss många kontakter och chansen att spela med artister vi ser upp till, säger Eric Strand, som spelar gitarr och sjunger.

Från Austin flyger gänget sedan vidare till en spelning i Santa Ana, Los Angeles, innan de möter upp två amerikanska band. Trojkan gör en gemensam turné som inleds den 8 maj i San Diego och avslutas den 17 maj i Seattle.

Orange Revival inspireras av psykedelisk rock från 1960-talet och band som Rolling Stones och Velvet Underground. I april släpper de sjutumsvinylen "Lying in the sand".

– Vi har fler låtar också och målsättningen är att spela in en hel skiva som kommer i höst. Då blir det också en ny höstturné, säger Eric Strand.

Mer läsning

Annons