Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp till bevis om du menar allvar, Annie Lööf

/

Annons

Centerpartiet ska ta upp kampen om att vara Sveriges grönaste parti och bry sig mer om de sämst ställda. Det sade den nyvalda Centerpartiordföranden Annie Lööf vid partistämman i Åre, förra helgen.

Att bli Sveriges grönaste parti tar nog lite tid, men däremot kan hon tämligen omgående ta sig an och hjälpa de sämst ställda i samhället. Frågan är om hon törs gå i klinch med Reinfeldt och Borg om att verkligen förbättra villkoren för dessa grupper. Hennes företrädare gjorde det inte eller om hon kanske rent av tyckte det var bra att försämra för de redan fattiga. Reinfeldt gjorde, till valet 2006, stor affär av att lösa utanförskapets problem och ge arbetslösa arbete. Han, Borg och Olofsson lyckades till dagens datum med cirka 37 500 av de ca 1 200 000 i utanförskap satta. De som blev över (arbetslösa) sattes i de förnedrande fas 3-lägren, där arbetsgivaren får bidrag från staten, i stället för de arbetslösa. Dessa arbetsgivare riskerar nu att bli starkt bidragsberoende.

Från och med nästa budgetperiod kan Lööf se till att a-kasseavgifterna sänkes och ersättningarna höjs. Både i tid och i pengar. Nu är det många som snabbt blir utförsäkrade och blir tvungna att söka försörjningsstöd hos kommunernas socialkontor. Det är skattepengar det med.

Upp till bevis nu, Annie Lööf, om Du menar allvar med dina vackra ord.

Robert Höglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons