Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersund ”En hälsofrämjande kommun”

/
  • Digitala lås används i Östersunds kommun hos flera personer inom hemstjänsten.

Annons

Lars Liljedahl, Åsa Trolle, Tommy Ceder och Robert Brandt samtliga Östersunds kommun föreläste på Malta den 26–28 juni om ny teknik kopplad till välfärden. De berättade om arbetet med digitala trygghetslarm, GPS-larm, som kan ge rörelsefrihet och möjlighet till en promenad på egen hand, utan att vara beroende av personal som går med. De berättade hur kommunens trygghetskameror fungerar för en lugnare och ostörd nattsömn. Lars, Åsa, Tommy och Robert visade särskilt på några arbetssätt hur personalen har verktyg för att lägga mer tid tillsammans med medborgarna och mindre på administrationen.

Sedan några år tillbaka planerar personalen allt i mobiltelefonen och användningen av digitala lås mötte stort intresse. Under föredraget öppnades det upp för frågor som ”Vem som övervakar vad som har övervakats?” Sensorer skickar hälsodata som blodtryck, sömnkvalitet, rörelse, temperatur både i rum och kropp och vikt berättade IT-strategen Tommy Ceder.

Inbjudan fick kommunen efter ansökan och där har förvaltningschefen Lars Liljedahl haft stort inflytande genom hans engagemang i styrelsen för Föreningen Sveriges Socialchefer, (FSS). Det finns en paraplyorganisation som heter Europeiska Socialchefers Nätverk och där är FSS medlem.

Fyrklöverns arbete är föredömligt bra!

Sture Björk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons