Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg arenan vid sjön

/
  • I alla andra städer gör man det absolut bästa av strandnära tomter. Inte i Östersund.

Varje stad eller tätort som av naturen begåvats med egen strand förvaltar strandremsan som sin dyrbaraste egendom.

Annons

Där ligger välplanerade strandpromenader, flådiga allmänna byggnader eller de dyraste villorna.

I Östersund ät det tvärt om. På det absolut finaste markområdet i våran stad samlar man ingenting annat än rent skräp. Jag fotade och skrev om samma sak för ett par år sedan och, ja visst städades det upp en del, d v s man puttade de skrotfärdiga husvagnarna lite längre bort ur blickfånget och det andra organiserades i lite mer snörräta rader men finns fortfarande kvar på samma plats.

Jag vädjar nu till styrande i kommunen att ta omtag i alla investeringsplaner - räkna ut vilka investeringar inom sport- och eventområdet som kan lyfta Östersunds centrum. En superarena i kombination med hotell, restauranger och butiker belägen på fd Beijertomten blir tveklöst det sk landmärke som vår kommun saknar efter Björntandens gravsättning. De utvecklingsmöjligheter som denna plats erbjuder saknar gränser och blir även vinterstadens största lyft.

Närheten till järnvägstationen är en klar fördel. Vid stora event kan tillresande komma direkt från centralen in i arenan,  en viss skillnad mot att bege sig halvvägs till Lit.

Om prestigen sätter stopp för att lägga in backen från stadsdel norr önskar jag ändock att ni kommer med inspirerande besked om vad som ska hända med vårt centrala strandområde och, framför allt, sanera detta skrotupplag.

 C-A Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons