Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Informera om förändringar i hemtjänsten

Annons

Vård- och omsorgsnämnden tycks vara ute i blåsväder. Några rosor vill jag ändå blanda in i ”tistelbuketten”. Vårdtagare får nu välja sin egen matsedel ur tre förslag. Tack till nämnden! Och till ”Matgubben”! Och du Hedvig, har väl också ett finger med i spelet efter dina år i nämnden. Allt fungerar helt perfekt. Enligt min mening ett riktigt klipp!

Om det nu är dags för nya förändringar: låt då berörda parter – även eventuella blivande ”brukare” – via lokalpressen få veta var som kan vara på gång. Det var noll information när man sist införde förändringar, åtminstone här på Aspnäsgatan, Frösödalsområdet.

Den enda information jag kunde finna var i Östersundsbladet (fanns på en hylla på ICA). Rubrik på första plats ”Stort arbete har skett i det tysta”. ”ja, vi har gjort mindre förändringar i hemtjänstrutinerna (en äldre dam undrar i telefon varför hemtjänsten kom tillbaka med hennes smutsiga tvätt) ”vi fick inte tvätta åt dig”.

Ett mycket bestämt nej fick jag själv i telefon på frågan om man inte i tidningen kunde få veta vad som gällde, som eventuell användare av hemtjänsten. Inför nya besparingsåtgärder borde man kunna hitta arbetsområden där man kan göra mindre förändringar i arbetsrutinerna.

Hemtjänsten sparar fortfarande utgifter för arbetskläder.

Man får använda sina egna kläder med det slitage och tvätthantering detta medför.

Vera Byström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons