Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höj hastigheten på A-traktor

/

Annons

En A-traktor (Epatraktor) är byggd på en bilkaross med samma bromsar, styrning och väghållning som en vanlig bil. Medan en mopedbil är mindre/lättare och om du krockar med en mopedbil är skaderisken större.

Mopedbilarna får gå i 45-50 km/h. skulle en A-traktor också få gå i 50 km/h skulle trafiken flyta på bättre och det skulle minska bilköer och antalet arga trafikanter. En A-traktor som kör i 30 km/h går i 6 500 varv. Om A-traktorn istället går i 50 km/h skulle motorn varva i 2 500-3 500 varv och utsläppen skulle halveras. Tänk på miljön och klimatet!

Det blir också en träning i att hantera en bil eftersom man får köra i normal hastighet och lära sig trafikreglerna. Om man åker på lägre varv t e x 2 500-3 500 stör det omgivningen mindre eftersom motorn varvar mindre

Skulle man få åka i 50 km/h skulle man kunna göra en besiktning varje år på A-traktor för att kolla skador efter rost kolla bromsar. Idag behöver en A-traktor bara besiktigas en gång vid påställandandet. Det skulle underlätta om en A-traktor skulle fick köra i 50 km/h för alla i omgivningen och på vägen.

Ändra hastigheterna på A-traktor.

Trötta ungdomar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons