Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör rätt i Krokom

/
  • Alf Högström är orolig att ombyggnaden av Krokoms centrum förbiser föreningslivets behov.

Annons

Härom kvällen bjöd byföreningen återigen in till samtal om Krokoms utveckling.

De styrande lyste med sin frånvaro förutom ordförande i barn och utbildningsnämnden Karin Wallén (C) som ska ha all heder.

Det som kom fram under kvällen var att utformningen av mötesplats Krokom redan är bestämd och att en dialog med Krokomsborna är meningslös.

Byföreningen framförde skarp kritik mot förslaget där man anser att inget av föreningens förhoppningar/förslag kommer att genomföras.

90 procent av ytan kommer att upptas av ett bibliotek, resterande yta är planerad för caféverksamhet och ett litet rum med plats för ca: 10-15 personer är vad som blev kvar till föreningslivet.

Dagens sammanträdesrum Almdalen kommer att kontoriseras, så här mister Krokoms föreningsliv en stor och fin flitigt använd lokal.

Wallén som fick ta emot en hel del kritik under kvällen menade att ytan som utgör cafédelen också kommer att kunna användas av allmänheten t.ex. vid mindre arrangemang.

Då ställer man sig frågan: Kommer den som hyr cafédelen att ha samma syn och hur kommer man att säkerställa detta i ett hyresavtal?

Vilken affärsidkare kommer att acceptera att någon annan styr över hyrd lokal och blir det möjligt att hyra ut till någon som vill bedriva caféverksamhet?

Varför driver man igenom ett förslag som ingen vill ha? Har det gått prestige i frågan?

Här försitter man världens möjlighet att skapa något unikt för Krokoms samhälle där både föreningsliv och kommunen kan verka.

Riv istället dessa gamla lokaler och bygg ett nytt Mötesplats Krokom, stoppa detta vansinne med att bygga dyra lokaler av en gammal byggnad.

Alf Högström (S)

Fullmäktigeledamot Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons