Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är inte så lätt att skjuta vargar

Annons

Nu ska det få skjutas 20 vargar mot 27 i fjol. Då det blev ett herrans väsen för att man råkade skjuta en varg för mycket, och kritik mot de blodtörstiga jägarna, som sköt 26 av de tilldelade vargarna på bara två dagar och att några skadesköts.

Kritikerna vet nog inte hur svårt det är att skjuta en varg. I Ryssland får 10 jägare och två hundar hålla på i medeltal två dagar för att skjuta en varg. Att alla utom en varg sköts på två dagar visar tydligt; att det fanns långt fler vargar än vad som uppgetts samt att när vargen i Sverige inte jagats på 43 år så har den blivit mindre skygg. Eller att den liksom allt levande är påverkad av den elektromagnetiska strålningen/EMF och förlorat en del av sin suveräna överlevnadsförmåga? Svenska jägare, jag tycker att ni ska överlåta till beslutsfattarna på Naturvårdsverket och länsstyrelserna att skjuta de 20 vargarna så får vi kanske lära oss hur vargjakt skall gå till!

Vad har det för betydelse om det skjuts en eller tio vargar för mycket när vi sannolikt har minst 50 procent fler vargar än vad Naturvårdsverket uppger! Jo det har betydelse då våra drygt 44000 viltolyckor ofta orsakas av rovdjur som jagar ett byte, som skenar och inte ser sig för när det passerar en väg. Vet du om att viltolyckorna kostar oss omkring 6 miljarder per år och kostnaden för rovdjuren är 10 miljarder per år? Rovdjursvänner, Naturvårdverket, Naturskyddsföreningen, länsstyrelserna med flera vars åsikter och agerande vad gäller våra rovdjur får mig att misstänka att också vi människor är mer eller mindre drabbade av EMF. Tydliga tecken är att vårt omdöme och överlevnadsinstinkt har påtagligt försämrats på 2000-talet.

Djurvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons