Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bräcke – ett föredöme

Annons

Läste en artikel om hur integration skapas i Bräcke.

Totalt har nu kommunen tagit emot ungefär 150 flyktingar. Farhat Ali, en av nysvenskarna, berättade att det startats en ideell förening, MittTräff, som är en mötesplats där människor från olika nationaliteter kan mötas.

När det gäller integration säger Farhat att denna inte bara gäller nysvenskar och svenskar, utan även mellan de olika nationaliteter bland nyanlända. 76 nationaliteter finns i Bräcke, berättar han.

Trots att jag följer med i debatten blev jag förvånad över att det finns så många nationaliteter representerade i Bräcke. Att föreningen kunde bildas får man tacka ABF för. Dessutom ställde kommunen upp med lokal.

Som så många andra kommuner lever Bräcke i en tid av förändring och måste hitta lösning på problem med integration i både smått och stort. För att lyckas måste man nå ett positivt gensvar från kommunens invånare. Det kan bli den mest besvärliga uppgiften i Bräcke.

MittTräff önskar få lära sig svensk matlagning, tex svenska köttbullar och pannkakor och Somay Ibrahim har sagt sig vara villig att leda kurser i sömnad. Hon är utbildad i sömnad och design, men det behövs symaskiner för det, något som föreningen saknar.

ABF borde väl kunna ordna det.

Man ska nog inte underskatta föreningar som MittTräff. Där kan olika idéer födas som kan leda till framgångar.

Föreningslivet kan sprida en psykologisk kraft hos nysvenskarna så att i start i det nya landet kan vara möjlig. Jag önskar MittTräff all framgång.

Ulf Olofsson, Frösön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons