Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danskarusellen snurrade i mål

/
  • Östersundsdansarna i 7 Souls gick vidare till Sverigefinalen i Karlstad i maj. Trots namnet fick jag till att de var sex högstadietjejer på scenen. 7 Souls dansade sig rakt in i publikens och juryns hjärta. Riktigt duktiga och för åldern rutinerade in i minsta detalj.
  • Tänk dig fyra killar som går i nian och ettan på gymnasiet som står i ett hörn och småsnackar. Plötsligt exploderar de och formligen äger scenen. Vilken kraft, vilket flöde. Vad månde bliva av dessa unga grabbar. Jämtland knep båda finalplatserna och Lil´ Viggos kommer inte att göra någon besviken i solens Karlstad, var så säker.
  • 2carats det vill säga Adrian Omberg och Elsa Avila två 14-åringar från Sollefteå fick diplom för årets utveckling. Juryns motivering avrundades med En process mot något som vi ännu inte sett toppen av.
  • 11 pigga och fartiga tjejer från Sollefteå bildar kvällens största trupp – Drop901. Jag är imponerad att de får ihop ett tajt och välsammansatt program trots att de är riktigt många på scen.
  • Bodén och Wikström båda med förnamnet Emelie bilder dansparet Emelie. De studsar runt på scenen i ett fartfyllt program. De är överallt samtidigt och känns ibland som om de var fyra. Det är en härlig show dessa Mariebytjejer bjuder på.

Annons

Storsjöteatern i Östersund var i det närmaste fullsatt av förväntansfulla dansälskare, kompisar och släktingar när årets distriktsfinal, Västernorrlands och Jämtlands län, av Danskarusellen avgjordes i lördagskväll. Danskarusellen anordnas av Studiefrämjandet vars främsta syfte är att stötta dansares utveckling och boosta deras självförtroende på scen. Mitt i allt koras två distriktssegrare som går vidare till Sverigefinalen i Karlstad, 27 maj. Det var två Östersundsgrupper som gick vidare 7 souls och Lil´ Viggos.

Danskarusellen består av tolv akter av varierande ålder och dansstilar. Dock dominerar de yngre dansarna mellan 13 och 20 år. Undantaget var de sju dansarna No Limits från Östersund med tre generationer dansare i truppen. Ett lovvärt initiativ i en tid med mycket åldershysteri.

Mer läsning

Annons