Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusstark 35:a från Nikon

/

Nikon AF-S Nikkor 35mm/1,4G är det tredje Nikkor-objektivet med ljusstyrka 1,4 som tagits fram under de senaste sex månaderna.

Annons
Nikon AF-S Nikkor 35mm/1,4G är det tredje Nikkor-objektivet med ljusstyrka 1,4 som tagits fram under de senaste sex månaderna. Enligt Nikon ska det nya objektivet påminna om legendariska objektiv som Noct-Nikkor.

Nikon AF-S Nikkor 35mm/1,4G har tio linselement i sju grupper, varav ett asfäriskt glaselement.

Objektivkonstuktionen tillsammans med en rundad bländare (9 lameller) ska ge en mjukare bokeh-separation och lyfta fram motivet snyggare mot bakgrunden, både jämfört med bilder som fotograferas med ljussvagare objektiv och med Nikons gamla manuella 35mm/1,4.

Nanokristall-beläggningen ska minimera reflexer och sagittal oskärpa, vilket innebär att AF-S 35/1,4G visar punktljuskällor och skuggor utan missformning.

Med andra ord är objektivet lämpligt att använda vid bland annat nattscener och astrofoto. Bildresultatet ska påminna om optik som Noct-Nikkor om vi får tro Nikon.

Med en vikt på 600 gram är objektivet tänkt att balansera proffskameror som D3-serien och D700. Närgränsen går vid 30 centimeter och objektivet  har en bred fokusring för hög manuell fokusprecision.

För att erbjuda bättre grepp för vänsterhanden finns det små spår i magnesiumkonstruktionen. Objektivet har gummitätad fattning och brytartätning för att klara damm och fukt.

Nikon AF-S Nikkor 35m/1,4G har ett rekommenderat cirkapris på 18.890 kronor och försäljningen startar den 19 november.


/Amy Lagerman

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons