Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Babs tillbaka på allsångsscenen

/
  • I år firar Barbro Lill-Babs Svensson att hon varit verksam som artist i 60 år. Några planer på att dra sig tillbaka finns inte.

Lill-Babs gästar "Allsång på Skansen" – för åttonde gången. I programmet återförenas artist- veteranen med "Så mycket bättre"–kompisarna Petra Marklund och Petter.

– Det ska bli underbart, säger hon.

Annons

Barbro Lill-Babs Svensson har varit verksam som artist i 60 år. Det är med andra ord inte särskilt konstigt att hon har hunnit med en hel del under sin karriär – som att gästa "Allsång på Skansen" sju gånger.

– Jag har ingen aning om när jag var med första gången, allvarligt alltså. Men antagligen var det när Bosse Larsson var programledare, vi har ju hållit på så länge både han och jag, säger Lill-Babs.

Programmet ligger henne varmt om hjärtat efter alla år.

– Vi i Sverige älskar att sjunga och det märks i "Allsång på Skansen". Det är ett bra sätt att umgås och även om man sitter i en liten stuga långt in i skogen kan man sjunga med och få vara med i gemenskapen, säger Lill-Babs.

I kväll medverkar hon i programmet för åttonde gången. Det blir också första gången hon sjunger allsång under Måns Zelmerlöws ledning – något hon ser fram emot.

– Han är fantastisk, bra på att intervjua, bra på att sjunga och han har bra kontakt med publiken. Han är som klippt och skuren för jobbet, säger Lill-Babs.

Hon kommer också att få återse två av sina kamrater från "Så mycket bättre"-säsongen 2010. Rapparen Petter och sångerskan Petra Marklund gästar nämligen också veckans program.

Lill-Babs säger sig dock inte ha någon aning om huruvida de ska göra något tillsammans på Sollidenscenen.

– Inte en aning, de som gör programmet är så hemliga. Men det ska bli underbart att träffa Petra och Petter, vi hinner ju aldrig ses annars, säger hon.

Efter "Allsång på Skansen" fortsätter hon att jobba på – turnéplanen är redan fulltecknad en bra bit in på nästa år.

– Jag har hela tiden sagt att jag ska dra ner på takten men det är det enda jag har varit dålig på. Det är så roligt att möta publiken, jag har ju världens bästa jobb, säger Lill-Babs.

"Allsång på Skansen" sänds tisdagar 20.00 i SVT 1.

Mer läsning

Annons