Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler böcker om löpning

/

Här är tips på fyra andra böcker att läsa för dig som är intresserad av löpning.

Annons

"Born to Run – jakten på löpningens själ", av ­Christopher McDougall. (Offside Press).

Varför springer jag? Christopher McDougalls internationella bästsäljare ger sig på jakt efter sanningen om Sveriges bredaste folkrörelse och svarar (kanske) på frågan alla löpare till slut måste ställa sig.

"Vad jag pratar om när jag pratar om löpning", av Haruki Murakami. (Norstedts)

En av dagens mest omtalade och hyllade författare skriver om löpningens vedermödor och njutningar som bara han kan. Murakami löper maratonlopp efter maratonlopp, men egentligen handlar hans bok kanske inte så mycket om att springa som att skriva. På samma gång blir den en betraktelse över kreativiteten och livet självt. Men man kan självklart läsa den på olika sätt.

"Ät och spring: min osannolika resa mot ultramaraton och mästerskap", av Scott Jurek och Steve Friedman. (Lind & Co)

Amerikanen och celebriteten Scott Jurek levde ett osunt liv och drabbades av högt blodtryck redan i tonåren. Hans berättelse är en självbiografi men också en träningsguide och en receptbibel för veganer. Många inspireras av Jureks utveckling från soffpotatis till ultramaratonlöpare med ett flertal guldmedaljer i olika mästerskap. I dag arbetar han bland annat som coach och sjukgymnast.

"Ett år av magiskt löpande", av Kenneth Gysing.

Kenneth Gysing, redaktör på löpartidningen Runners World, skriver om löpning som lycka, livsstil och resa. Han har bland annat löpt längs Kinesiska muren, på stränderna i Rio, Havanna, Kap Verde och gatorna i New York, Berlin, Budapest.

Mer läsning

Annons