Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjell Andersson Band AHO lägger av

/

I morgon, lördag, inleder Kjell Andersson "Sista natten med gänget" på Captain Cook. Sedan är det San Agustin på Gran Canaria som gäller för den som vill höra mer av honom.

Annons

Vet ni vem Kjellvis är? Jo, det är Kjell Anderssons tolkning av Elvis Presley.

– Det finns så många som tolkar Elvis och det kan bli hur tragiskt som helst, men gör man det med distans, humor och ett visst mått av allvar så funkar det. Och det tror jag att vi har lyckats med, säger Kjell Andersson.

Och Kjellvis är bara ett av många inslag från hans långa karriär som underhållare, både runt om i länet och i Västernorrland. Som frontman i coverbandet Kjell Andersson Band AHO, som bildades i början av 2000-talet, har han också lett after work-eftermiddagar på Gamla teatern, after ski-spelningar i Björnrike, gjort julshower tillsammans med bland andra Mikael Tornving och höjt stämningen på Storsjöyrans krogstråk. De senaste åren har bandet gjort omkring 30 spelningar per år.

– Entreprenörskapet har ju annars varit mitt liv och det har många gånger varit ganska ensamt. Jag började spela rock'n'roll som 55-åring och det har varit helt fantastiskt att få uppleva gemenskapen bland länets musiker. Jag är fylld av beundran, säger Kjell Andersson, som trots allt bestämt sig för att det får vara nog nu. Det största skälet är att han och hustrun Kicki tillbringar vintrarna i San Agustin på Gran Canaria, där de också driver Café Suecia.

– Det är svårt att rodda ett coverband därifrån. Det krävs en hel del engagemang för att fixa spelningar. Visst känns det vemodigt att Kjell Andersson Band AHO upplöses, men jag och Göran Ringbom, (en av frontfigurerna i bandet Di sma undar jårdi, reds. anm.), kommer att köra musikkafé på Suecia nu. Alla semestrande musiker från länet är välkomna att gästa, säger han och skrattar.

Sista spelningen för Kjell Andersson Band AHO blir på Captain Cook nu på lördag den 15 september. Ett flertal hemliga gäster kommer att dyka upp under kvällen.

Stommen i bandet har, förutom Kjell Andersson varit kapellmästaren Magnus Trense och sångerskan Camilla Göransson-Norrby. Övriga medlemmar har varierat lite under åren men oftast har konstellationen bestått av Magnus "Tisse" Olofsson på trummor, Göran "Baga" Backlund på bas och Niklas Paulsson på gitarr.

Mer läsning

Annons