Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenter ska erbjudas jobb direkt i Strömsund

/
  • Första företagsmässan i Strömsund våren 2016 var ett tecken på intresset för att knyta kontakter mellan arbetsgivare och elever. Nu vill kommunen erbjuda studenter jobb direkt.

Kommunen vill erbjuda jobb till studenterna på vård- och omsorgsprogrammet, vid Hjalmar Strömerskolan, anställning direkt efter examen.

Annons

Från och med i vår ska avgående elever på vård- och omsorgsprogrammet erbjudas anställning i Strömsunds kommun. Förutsättningen är att de klarat alla kurser med godkänt betyg.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har nyligen lämnat ett förslag om det här till politikerna i kommunstyrelsen, där beslut ska tas på mötet i slutet på januari.

Nyligen diskuterades förslaget om arbetserbjudande till studenterna även i socialnämndens arbetsutskott.

Diskussionerna har delvis kretsat kring att man i centrala avtalet har angett att arbetstagaren får 75 procent av heltidslönen, men tjänstgör på heltid i den anställningsform som är aktuell. Det handlar om så kallad utbildnings- och introduktionsanställning och där utgörs 25 procent av heltiden normalt av utbildning och introduktion.

Kommunstyrelsens arbetsutskott vill gå ett steg längre och föreslår att månadslönen till de nybakade studenterna i stället för 75 procent ska vara 100 procent.

Kommunens förhandlingschef ges i uppdrag att träffa ett lokalt avtal med facket Kommunal om att månadslönen ska vara 100 procent. Tanken är att man efter två år ska utvärdera hur det har gått och initiativet ska ses i ljuset av att kommunen står inför betydande rekryteringsbehov inom omsorgen framöver.

Mer läsning

Annons