Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöoväder i Stekenjokk

/
  • Det var 60 centimeter blötsnö över vägbanan när det var som värst natten mot torsdagen.
  • Göte Strid från Ängelholm körde i sakta mak över Stekenjokk på torsdagsförmiddagen.
  • Eva och Göte Strid missade snökaoset över Stekenjokk och kunde ta sig över den sliriga vägen med husbilen utan större problem.

Flera bilar blev fast på länsväg 824 vid Stekenjokk under onsdagskvällen på grund av det hårda vädret.

Annons

Under förmiddagen på torsdagen rullade paret Eva och Göte Strid från Ängelholm försiktigt med sin husbil på den sliriga snövägen över Stekenjokk i norra Jämtland. Föga anade de snökaoset som rådde under onsdagsnatten då flera bilar körde fast och blev stående i drivsnön

– Ja, jag hörde att det hade kommit lite snö, men det var över när vi kom, säger Göte Strid som i sakta mak hade lyckats ta sig ner mot Vilhelmina.

Det var vid 22.40-tiden på onsdagen som polisen fick in larm om att två personbilar satt fast på länsväg 824 vid Stekenjokk. Det blåste hårda vindar och snöade blötsnö i området.

Totalt var det fyra personer som var fast, två i varje bil, och alla ska ha varit oskadda.

– De var lite skärrade efter att ha överraskats av det hårda vädret på kalfjället, men de var vid gott mod, säger Oscar Berglund, vakthavande befäl vid polisen.

Trafikverket skickade ut två plogbilar för att röja vägen och för att få loss de två bilarna som hade fastnat.

Vid 02.20-tiden hade Trafikverket plogat upp vägen och upptäckte även flera bilar som fastnat i snön. Enligt uppgift ska upp emot 60 centimeter snö ha uppmätts på vägbanan.

Göte Strid berättar att han har passerat Stekenjokk tidigare.

– Vi åkte från andra hållet för tre år sedan. Då var det 25 grader varmt och massor av mygg och det var ungefär samma tid vi var här. Det är intressant vilken stor skillnad det kan vara, säger han.

Läs mer: Nedkylda tältare räddade i fjällen

Mer läsning

Annons