Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete i Strömsund ska öka intresset för högre utbildning

Lärcentrum, Arbetsförmedlingen och studie- och yrkesvägledare i Strömsunds kommun gör en gemensam satsning för att öka intresset för högre utbildning i kommunen.

Annons
Håkan Olofsson, Arbetsförmedlingen, Sara Ahlin, studie- och yrkesvägledare och Inger Eriksson Liljegren, utbildningssamordnare på Lärcentrum arbetar tillsammans för att öka intresset för högre utbildning.Bild: Pernilla Gunnarsdotter Persson.

Syftet med satsningen är man tillsammans ska öka intresset för högre utbildning som ett sätt att nå lokal utveckling och ökad kompetensförsörjning. Målet är att det ska gagna Strömsunds kommun och det lokala näringslivet.

Bland annat ska man ha jobbmässor, informationsträffar och möten med olika yrkesgrupper i fokus.

– Det här är ett spår i vårt Dua-samarbete, där vi jobbar lokalt enligt Dua-överenskommelsen (regeringens Delegationen för unga till arbete reds anm.). Matchning till arbete genom utbildning är vårt fokus i det här, säger Håkan Olofsson på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Den första informationsträffen hålls i Paviljongen i Strömsund den 26 januari, och den andra den 23 februari.

– Då ska vi marknadsföra de utbildningsmöjligheter som finns, både allmänt och mot de bristyrken vi har i kommunen, säger Inger Eriksson Liljegren, utbildningssamordnare på Lärcentrum i pressmeddelandet.

Under fem torsdagar med start den 8 febrauri klockan 15.30 är det infoträffar på Lärcentrum, om olika yrken och utbildningsmöjligheter och den 14 mars är det Jobbmässa på Folkets hus i Strömsund.

Mer läsning

Annons