Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga undantag för busskort till unga i Strömsund

Länstrafiken gör hittills tummen ner för möjligheten att erbjuda Strömsunds kommun en lösning som innebär ungdomskort enbart för 13-19-åringar.

Annons

Som LT tidigare skrivit bedömer kommunen att det kostar för mycket med gratis busskort till alla barn och ungdomar från 6 till 19 år. Det är också den enda produkt som Länstrafiken erbjudit kommunerna och som alla utom Strömsunds kommun nappat på.

Beskedet från Länstrafiken så här långt är dels att man i dagsläget inte har några planer på att förändra ungdomskortets omfattning. Men samtidigt tittar man tittar på möjligheten att göra förändringar i trafiken för att skapa förutsättningar för ett införande i Strömsund.

Länstrafiken skriver också i ett pressmeddelande att man ska fortsätta erbjuda en produkt som omfattar 6-19 åringar och inte erbjuda något annat åldersspann. Länstrafiken hävdar att man är skyldig att behandla alla kommuner lika, vilket även gäller erbjudandet av ungdomskort.

– Vi arbetar kontinuerligt på att utveckla och förbättra trafiken i länet och ska särskilt titta på om det kan finnas möjligheter i Strömsunds kommun som skulle ge dem förutsättningar för att även deras ungdomar skulle kunna erhålla ungdomskortet i likhet med övriga kommuner. Det har vi lovat att återkomma med, säger Per-David Wennberg, vd för Länstrafiken i Jämtland.

Mer läsning

Annons