Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bryntessons glädje – pengaregn över Sockertoppen

Den nystartade skidklubben Sockertoppen IF – ett projekt för diabetiker av längdåkaren Robin Bryntesson – är en av vinnarna i Skidlyftet 2017. Som pris får man 50 000 kronor till verksamheten.

Annons

Jämten Bryntesson kan glädjas åt nya pengar att investera i sin verksamhet Sockertoppen IF.

Skidprofilen Robin Bryntesson, ursprungligen från Rossön i Jämtland, startade projektet Sockertoppen Lyfter som syftar till att få flera diabetiker att våga idrotta och då skidåkning i synnerhet. Initiativet, som anordnar sommar- och vinterläger specifikt för diabetiker, har nu blivit prisbelönat.

– Genom bidraget från Skidlyftet får vi möjlighet att få fler diabetiker att hitta till skidspåret och våga testa skidåkning. Med rätt inställningar och utrustning kan flera diabetiker nu få möjlighet att träna och uppleva naturen. Genom detta får de även ett längre liv och en mer positiv inställning till livet, trots att de drabbats av sjukdomen, säger Robin Bryntesson, styrelseordförande för Sockertoppen IF i ett pressmeddelande.

Skidlyftet, ett gemensamt projekt av McDonalds och skidförbundet, syftar till att sätta landet skidklubbar i fokus, som ett led att stärka verksamheterna och få fler barn och ungdomar att intressera sig för sporten.

Det är tredje året i rad som Skidlyftet genomförs. Totalt sett är det över en miljon kronor som ska delas ut till pristagare över hela landet.

Läs mer:

Robin Bryntesson avslöjar sitt nya projekt – startar nya klubben Sockertoppen IF

Följ med hem till Robin Bryntesson – ”Det är med en pizza vid köksbordet som idéerna kommer”

Robin Bryntesson nominerad till Årets Eldsjäl – för sitt engagemang för unga med diabetes

Vill du ha lokala nyhetspushar i din telefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s nya app här, till Iphone eller till Android!

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app:

LTZ:s iPhone-app:

LTZ:s Android-app

Mer läsning

Annons