Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare diskussioner om nedläggningar

Politikerna har haft stor beslutsvånda vad gäller nedläggning av skolor i Östersunds kommun. Pengar har saknats, men skolorna är kvar. I juni flaggade tjänstemännen för kraftiga minusresultat i kommunens skolor. Och nu planerar politikerna att återuppta diskussionerna om skolbesparingar.

Annons

# Juni 2012 - En omfattande skolutredning pågår där fingret pekar mot skolor i Torvalla, centrala Östersund och Odensala.

# Oktober 2012 - Barn- och utbildningsnämnden skjuter upp frågan om att gå vidare med skolutredningen i Östersund. Skolor i Ope och Torvalla pekas ut.

# November 2012 - Politikerna skjuter upp beslut om nedläggning av skolor i Torvalla och Ope. "Ytterligare förslag har dykt upp och vi måste diskutera det här ytterligare", säger nämndens ordförande Björn Sandal (S).

# Januari 2013 - Inför barn- och utbildningsnämndens sammanträde: Ett av alternativen innebär att Ope skola och Fjällängsskolan läggs ned. Det andra alternativet går ut på att Ope skola och Torvallaskolan läggs ned. Men majoriteten i nämnden kovänder. Alla skolor räddas.

# Januari 2013 - Politikerna i Östersund planerar att införa ett anställningsstopp i skolan och förskolan. Beslutet är kopplat till de väntade skolnedläggningarna i Torvallaområdet.

# Juni 2013 - Skolpolitikerna konstaterar att prognoserna pekar mot kraftiga minusresultat. Barn- och utbildningsnämnden drar i handbromsen och inför köpstopp för samtliga skolor och förskolor i Östersunds kommun.

# Augusti 2013 - Barn- och utbildningsnämnden planerar att diskutera sparbeting inom skolan - igen.

Mer läsning

Annons