Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadegörelse på idrottsplats

/
  • På grund av all skadegörelse måste Lövsta aktivitetscenter vara låst kvällar och nätter.
  • Natten mellan tisdag och onsdag hade någon eller några sönder stolar som de sedan hängde upp i skyddsnät i anslutning till en av fotbollsplanerna på Lövsta aktivitetscenter.

Sönderslagna stolar, stulna brandsläckare och inbrott ur förråd är enbart några exempel på den vandalisering som skett på Lövsta aktivitetscenter i sommar.

Annons

– De är inne på området i princip varje natt fast vi har låst om nätterna, säger Ulf Olsson som är driftansvarig på Lövsta aktivitetscenter.

Den senaste incidenten skedde natten mellan tisdag och onsdag då någon eller några hade slagit sönder stolar och sedan hängt upp dem i ett större skyddsnät bakom fotbollsmålet vid en av fotbollsplanerna. Ulf Olsson tror att de rör sig om yngre personer och att det är samma gäng som återkommer gång på gång.

– Det här är inga stortjuvar, men det är många som drabbas av deras framfart, säger Ulf Olsson.

Förut var området öppet för allmänheten att gå igenom eller nyttja, men på grund av all skadegörelse hålls Lövsta aktivitetscenter låst på kvällar och nätter.

I år har vandaliseringen ökat och även om det inte är några stora saker som förstörs anser Ulf Olsson att det drabbar alla andra som vill kunna vistas på området.

Per-Åke Enarsson, VD för Lövsta aktivitetscenter, har ännu inte gjort någon polisanmälan över händelserna, men han kommer att göra det inom kort.

– Vi har varit förskonade länge från förstörelse och det känns trist att behöva ha området låst, säger Per-Åke Enarsson.

Ulf Olsson börjar bli trött på att inte veta vad som möter honom varje morgon han kommer till sin arbetsplats.

– Jag blir så förbannad. Man kan fundera på om föräldrarna vet vad deras barn gör om nätterna. De borde ha bättre koll, säger Ulf Olsson

Mer läsning

Annons