Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny satsning på jaktturism

/

Jakt- och viltskådningsturism är en snabbt växande gren inom turismnäringen, både i Sverige och internationellt. Just nu pågår en ny satsning i länet.

– Syftet är att utveckla jaktturismen och lokalisera målgrupper även på den internationella marknaden, säger Ingrid Hedlund från Jämtland Härjedalen Turism.

Annons

Viltåskådning är i många länder en väldigt stor turistnäring. Att åka på safari för att se bergsgorillor eller "The Big Five" i någon av södra Afrikas många nationalparker är sedan länge populära turistattraktioner. Enligt Jämtland Härjedalen Turism finns det även i Sverige ett ökande intresse för att beskåda djur i sin naturliga miljö.

– Det är min uppfattning att intresset har ökat de senaste åren, säger Daniel Wikberg, ordförande i föreningen Jakt i Jämtland/Härjedalen.

Jämtland har med sina stora vildmarksområden goda förutsättningar för ökad verksamhet inom jaktturism. Målet för den nya satsningen är att utveckla jakt- och viltskådningsturismen, som till 50 procent ska rikta in sig på den internationella marknaden.

Många jaktturismföretagare ser fördelar med att utöka sin verksamhet och även inkludera viltskådning. Då kan de erbjuda verksamhet även när det inte är jaktsäsong. .

Senaste kartläggningen av Jakt i Jämtland/Härjedalen visade på att drygt 60 företag bedriver någon form av jaktverksamhet i länet. Föreningen har idag tolv medlemmar som sysslar med renodlad jaktturism.

Mer läsning

Annons