Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnor om polisens varning: "Jag blev jagad hem för tre veckor sedan"

/
 • Elin Elf Granlund  – Vi måste ju få kunna gå själva ute, utan att vi ska behöva vara rädda att det ska hända något. På kvällarna är jag lite rädd.
 • Hanna Nygren  – Man blir förvånad. Men det känns ju obehagligt att man ska behöva gå och kolla sig bakom ryggen här. Jag känner mig trygg, men brukar inte vara ute ensam.
 • Isabell Karlsson  – Jag tycker att det är väldigt obehagligt. Jag blev jagad hem för tre veckor sedan. Nu har man bara hört om mer och mer överfall. Det känns obehagligt, och lite overkligt.
 • Irina Benbekhti  – Först blir man väldigt irriterad, att det alltid ska läggas på kvinnorna. Men jag förstår även syftet med det, att det inte ska hända igen. Jag känner mig trygg.
 • Erika Nathanaelsson  – Varför ska vi kvinnor stanna inne? Det är inte vårt fel att det händer sådana här saker. Jag brukar känna mig trygg, men det är klart att man kan vara orolig ibland.
 • Johanna Grimsved  – Det är hemskt att man uppmanas att hålla sig inne. Jag är en sådan som vill vara ute på kvällarr. Jag har känt mig trygg, nu kanske man kommer tänka till lite extra.

Länstidningen mötte kvinnor i centrala Östersund och frågade dem om deras syn på polisens uttalande om att kvinnor helst inte bör vara ute ensamma under kvällstid.

Annons

Elin Elf Granlund:

– Vi måste ju få kunna gå själva ute, utan att vi ska behöva vara rädda att det ska hända något. På kvällarna är jag lite rädd.

Hanna Nygren:

– Man blir förvånad. Men det känns ju obehagligt att man ska behöva gå och kolla sig bakom ryggen här. Jag känner mig trygg, men brukar inte vara ute ensam.

Isabell Karlsson:

– Jag tycker att det är väldigt obehagligt. Jag blev jagad hem för tre veckor sedan. Nu har man bara hört om mer och mer överfall. Det känns obehagligt, och lite overkligt.

Irina Benbekhti:

– Först blir man väldigt irriterad, att det alltid ska läggas på kvinnorna. Men jag förstår även syftet med det, att det inte ska hända igen. Jag känner mig trygg.

Erika Nathanaelsson:

– Varför ska vi kvinnor stanna inne? Det är inte vårt fel att det händer sådana här saker. Jag brukar känna mig trygg, men det är klart att man kan vara orolig ibland.

Johanna Grimsved:

– Det är hemskt att man uppmanas att hålla sig inne. Jag är en sådan som vill vara ute på kvällar. Jag har känt mig trygg, nu kanske man kommer tänka till lite extra.

Läs även: Här är föreningen som vill skjutsa hem tjejer säkert i helgen efter polisens varning

Sex brottsärenden mot kvinnor på kort tid – polisen uppmanar kvinnor att inte gå ute själva sent

Kommunalrådet: "Lösningen kan aldrig vara att uppmana kvinnor att stanna hemma"

Mer läsning

Annons