Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kändisar cyklar för hjärtsjuka barn med start i Östersund

/

Det kan bli kändistätt i Östersund i maj nästa år då Hjärtebarnsturen på cykel startar med syfte att samla in pengar till Hjärtebarnsfonden.

Annons

Martin Stenmarck, Markoolio, Pamela Andersson, Lulu Carter, Billan Westin och Henrik Forsberg och många, många fler kommer att cykla i olika etapper för att samla in pengar till hjärtsjuka barn.

Totalt handlar det om en cykeltur på 2 200 km och den ska genomföras 6-21 maj 2013. Turen startar i Östersund och via stora delar av Mellansverige för att avslutas i Falun.

Den 13 maj genomförs etapp sju, mellan Uppsala och Stockholm, även kallad "kändisetappen". Dessa 90 km kommer bland annat av avverkas på ett antal tandemcyklar.

Under denna etapp kommer ett stort antal kända profiler från idrotts-, media- och artistvärlden samt näringslivet att delta.

Men vilken kändis eller kändisar som ska starta den första etappen i Östersund är inte klart ännu.

– Det beror lite på hur schemat ser ut för artisterna och idrottsprofilerna, säger initiativtagaren Lars Erlman. Nu är det inte bara kändisar som ska cykla, vi räknar med att allmänheten ställer upp och tar varsin sträcka. Från och fredag kan de anmäla sig och det behövs 200 personer på den första etappen Östersund-Sundsvall.

Målet är att samla in minst 1000 000 kronor samt inspirera så många människor som möjligt att börja ta ansvar för sin egen hälsa. Målet är också att detta ska bli en återkommande aktivitet.

– Vår yngsta son föddes med läpp, käk- och gomspalt. När den första chocken lagt sig insåg jag, att jag och min fru trots allt fått ännu ett friskt barn. Därför vill jag genomföra det här projektet till förmån för de familjer som faktiskt får barn med allvarliga fel, säger Lars Erlman.

– Vi, Hjärtebarnsfonden, ser detta projekt som ett sätt att sprida kunskap om medfödda hjärtfel. Med de gåvor som vi får kommer vi att kunna göra mer för de som drabbats. vi kommer att ordna läger, stödja drabbade familjer ekonomiskt och bekosta forskning om hjärtfel, säger Ulf Grape, ordförande i Hjärtebarnsfonden i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons