Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inrikesminister Anders Ygeman (S) kritisk till kvinnovarningen

/
  • Inrikesminister Anders Ygeman (S) tycker att det var tveksamt av polisen i Östersund att gå ut och varna kvinnor efter överfall.

Annons

Inrikesminister Anders Ygeman (S) är kritisk mot att polisen i Östersund avrått kvinnor från att vistas ensamma ute nattetid, av rädsla för att de ska utsättas för brott.

Läs mer: Sex brottsärenden mot kvinnor på kort tid – polisen uppmanar kvinnor att inte gå själva ute sent

– Jag tycker det är tveksamt. . . Ska man gå ut med varningar – vilket kan vara påkallat för brottslighet – då måste man ha en konsekvent varning. Det blir lätt att man varnar kvinnor för att gå ut på kvällarna, men man varnar inte män för att gå ut på krogen, trots att det är betydligt större brottsrisk där. Och man varnar inte för att gå på fotbollsderbyn, trots att vi vet att det är enorma ordningsstörningar där, säger Ygeman i samband med torsdagens EU-möte i Bryssel.

Läs mer: Margareta Winberg (S) backar polischefen Jerand: "Utbrott mot vår poliskår ogenomtänkt"

– Jag tror att man ska vara försiktig med den här typen av varningar från polisen. Det riskerar att spä på rädslor, snarare än att göra människor tryggare, anser inrikesministern.

Håller du med? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT! Glöm inte att referera till vilket ämne det är du har åsikter om.

Mer läsning

Annons