Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtat kan gå i tusen bitar - av kärlek

/

"Mitt hjärta kan gå i tusen bitar....". De stroferna har berört många genom Björn Alfzelius sång.

Nu visar en färsk undersökning att var femte svensk faktiskt har haft ont i hjärtat av kärlek.

Annons

Nu har uteserveringar börjat öppna i takt med att solen värmer. Samtidigt börjar vårkänslorna att spira. Det finns de som påstår att om man inte haft ont i hjärtat någon gång då har man heller inte upplevt riktig kärlek.

Nu har Sifo gjort en undersökning på uppdrag av Kronans droghandel som visar att kärlek kommer på tredje plats när det gäller faktorer som människor får ont i hjärtat av. Bara stress och sorg kommer före.

– Det är flest stockholmare och göteborgare som verkar ha otur i kärlek. Tjugo procent av de som bor här säger att de haft ont i hjärtat av kärlek jämfört med endast sju procent av skåningarna. Och det är kvinnors hjärtan som påverkas mest, både av stress, kärlek och sorg, säger Carin Svensson farmacichef på Kronans droghandel i ett pressmeddelande.

Hur det ser ut i vårt län framgår inte av undersökningen, men vi torde inte vara särskilt mycket annorlunda.

Undersökningen visar också att andelen i gruppen 16-34 år som haft ont i hjärtat av olika orsaker är högre än riksgenomsnittet, siffror inom parentes. 44 procent (35 %) har haft ont på grund av stress, 36 procent (22 %) av sorg och 31 procent (16 %)av kärlek.

Mer läsning

Annons