Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greps efter rånförsök med kniv - anhölls inte

/
  • Det blev stort pådrag i Torvalla på måndagseftermiddagen efter att en man försökt råna matbutiken. Mannen var beväpnad med kniv.
  • Butiken höll stängt efter händelsen.
  • Polishund tillkallades i samband med rånförsöket i Torvalla på måndagseftermiddagen och sökte bland annat av området mittemot Torvalla centrum.

Ett stort polispådrag kallades under måndagskvällen till Coop Nära-butiken i Torvalla. Anledningen: ett rånförsök med kniv.

Annons

Det var strax efter 17-tiden på måndagskvällen som polisen larmades om att en knivbeväpnad försökte råna mataffären i Torvalla centrum. Gärningsmannen försökte råna butiken genom att hota en av butikens personal.

Av okänd anledning avbröt mannen rånförsöket och lämnade platsen springande.
Ett stort polispådrag kallades genast till platsen. Inte långt efter försöket greps en 24-åring man. Han hade själv kontaktat polisen och berättat att det är han som är gärningsmannen.

– Brottsrubriceringen är i nuläget rånförsök alternativt försök till grov misshandel, säger vakthavande befäl Helena Hron.

Matbutiken stängde igen efter händelsen och en lapp på dörren informerade besökande handlare om att det var "stängt på grund av rånförsök".
Ingen person skadades under rånförsöket.

Den misstänkte 24-åringen togs med till polisstationen för förhör. Efter förhöret kontaktade polisen åklagaren som beslutade att inte anhålla den 24-åringen.

– Åklagaren ansåg att det inte förkommer någon risk för att mannen ska återfalla i brott eller flykt, säger vakthavande befäl Helena Hron.

Polisen kommer nu att fortsätta utredningen kring brottet för att sedan lämna in ett åtal till åklagaren.

Mannen är inte känd hos polisen sedan tidigare.

Mer läsning

Annons