Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkfest på Frösön när STCC avgjordes

/
  • Återigen blev STCC Airport race en folkfest och läktarna var fulla under lördagen när tävlingarna pågick.
  • Anders Brede var på plats med sonen Ville Brede och hans kompis Anton Boman-Jönsson. De besökte STCC-tävlingarna förra året också och smågrabbarna spanade med förtjusning in alla fordon som fanns på tävlingsområdet.
  • Autografjägarna Felicia Engström och Melwin Frimert från Stugun sprang snabbt mellan de tävlandes tält och jagade signeringar. Hela skärmen på Melvins vita keps var full sedan länge och undan för undan fylldes resten av huvudbonaden på med autografer.
  • Niklas Johansson och hans son Per-Edvin Persson samt Gina Magnusson med sina barn Tuva-Li Isaksson och Milo Isaksson hade inte besökt någon STCC-tävling tidigare.
  • Besökarna Peo Boström och Martin Lundqvist från Umeå är motorfantaster med ett intresse som sträcker sig långt tillbaka i tiden. De reser gärna och ser tävlingar på plats.
  • Den öppna parkeringsdepån gjorde att besökarna kom väldigt nära tävlingen. Tävlingsbilarna körde sakta in mellan besökarna på sin väg mellan banan och tälten, vilket lockade många att gå runt mellan tälten och titta när mekanikerna jobbade med bilarna.

Fint väder, massor av motorer och spännande tävlingar.

STCC lockade fullt med folk till Frösön i lördags.

Annons

Redan vid Stocke Titt på vägen ut mot Frösö park stod det bilar och åskådare som ville ta sig en titt på helgens tävlingar på flygplatsen.

Och nere på STCC-området var det folkfest för gammal som ung. Läktarna var fulla och både under och mellan tävlingsracen passade folk på att ta ett varv längs depågatan där förarna förberedde sig och teamen servade tävlingsbilarna.

Anders Brede var på plats med sonen Ville Brede och hans kompis Anton Boman-Jönsson och de var mycket fascinerade av alla de fordon som fanns på STCC-området.

– Bandvagnen var häftigast. Vi åkte bandvagn från parkeringen och hit och tjejen som körde vår bandvagn körde snabbast, säger Ville belåtet samtidigt som han och Anton spanar in några skotrar och fyrhjulingar som stod uppställda på utställningsområdet.

– Jag var här och såg driftningen i fredagskväll och det var också väldigt häftigt, säger pappa Anders.

Även lördagens tävlingar lockade dem och smågrabbarna hade utrustat sig med hörselkåpor för att inte behöva bekymra sig om dånet från motorerna skulle bli för högt.

Vid depån passade många på att ta en närmare titt på bilarna och åkarna.

– Vi har samlat autografer från bilförarna. Jag vet inte riktigt hur många vi har lyckats få nu, berättar Felicia Engström och Melwin Frimert från Stugun och visade stolt upp varsin keps fullklottrade med signaturer.

Men de fick inte motorprinsen Carl Philip Bernadottes autograf. Han försvann snabbt till en mer avskild del av tävlingsområdet när racen var avklarade. Men många besökare stannade ändå till och tittade lite extra vid hans depå och fotograferade hans bil.

– Jag hejade på prinsen när han tävlade. Jag såg honom också när han klev ur bilen och gick förbi vid läktaren, säger Tuva-Li Isaksson som var på STCC-tävling för första gången tillsammans med hennes bror Milo Isaksson, mamma Gina Magnusson samt Niklas Johansson och hans son Per-Edvin Persson.

••Vad tycker ni har varit bäst i dag?

– Det var när bilarna sladdade mellan tävlingarna, säger Tuva-Li, Milo och Per-Edvin.

Mer läsning

Annons