Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Campingmålet färdigbehandlat i hovrätten

På torsdagen avslutades hovrättsförhandlingarna i det uppmärksammade målet där en norrman misstänks ha orsakat sin flickväns död på en campingplats i Östersund.

Annons

Sista rättegångsdagen var det försvarets tur att slutplädera.

En av försvararna Mats Bäck, advokat från Östersund kommenterade dagen och rättegången i sin helhet.

– Det framkom inte så mycket nytt.

Alla vittnesmålen från rättegången i Östersunds tingsrätt finns inspelade och det var de inspelningarna som hovrätten fick lyssna till.

– Inga nya bevis men en ny domstol, kommenterade Mats Bäck det hela på torsdagseftermiddagen.

Kammaråklagare Stig Andersson höll sin slutplädering i onsdags. Han yrkade på att mannen döms för grov misshandel, grovt vållande till annans död och ett långt fängelsestraff.

Det var i april 2007 som en kvinna hittades död i en campingstuga i Östersund. Hon var flickvän till norrmannen och de hade varit på gemensam semesterresa i Sverige. Det visade sig att kvinnan hade varit drogad och utsatts för tortyrliknande behandling med svåra skador i underlivet.

Efter många turer kunde tingsrättsförhandlingarna hållas för drygt ett år sedan. Tingrätten dömde norrmannen som skyldig till grov misshandel men underkände åtalspunkten grovt vållande till annans död.

Åklagare Stig Andersson verkar hoppfull även om det inte finns några nya bevis för hovrätten att ta ställning till.

– Jag tror på större förutsättningar den här gången. Jag anser att tingsrätten inte värderade bevisningen på rätt sätt. Nu hoppas jag på Hovrätten, säger han.

Dom faller den 10 juni.

Mer läsning

Annons