Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besöksrekord när varor från gammal lanthandel såldes

/
  • Det kom drygt 6000 köpsugna besökare till den lilla lanthandeln i Näset, när butikens innehåll skulle säljas.
  • Thomas Lundström från Strömsund blev en lycklig ägare till en tablettautomat från 1920-talet. Han gav 7,500 kronor för den.

Det blev besöksrekord för Jämtlands auktionsbyrå, när de gamla varorna från Näsets diversehandel såldes i helgen. Drygt 6000 köpsugna besökare kom på auktionen.

Annons

– Det har varit helt fantastiskt, säger Ronny Hoppstadius, som äger Jämtlands auktionsbyrå. Under lördagen kom det 4000 besökare och i söndags drygt 2000. Alla har varit köpsugna och det har bjudits friskt på varorna från butiken och vi har fått fina bud från köparna.

Det var i fredags som Länstidningen hade ett reportage om att alla gamla prylar från den lilla diversehandeln, som stått orörd sedan 1969 skulle säljas. Andra media hakade på och det skapades ett enormt intresse kring auktionen.

En gammal båt med motor, från 1920-talet, gick för 10.000 kronor. En tablettautomat, också från 1920-talet, ropas in för 7.500 kronor av Thomas Lundström från Strömsund.

Det mest spektakulära budet kom från en köpare i Dubai, som bjöd 5000 kronor för en emaljskylt, som gjorde reklam för ett tändstiftsmärke.

– Vi har haft sammanlagt 2000 utrop, berättar Ronny Hoppstadius.

Auktionen höll på långt i på söndagskvällen, innan alla varorna var sålda.

Mer läsning

Annons