Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Jämtlandsmeny utsedd

/
  • Maggi Mikaelsson delade ut diplom för god matkonst till Kajsa Rasmusson, Mikael Kühne, Stefan Nilsson och Camilla Landgren.Foto: Håkan Luthman

Vitlökssoppa och muprikonbröd, samt reninnanlår och lingonsuffléglass. Allt finns med i Årets Jämtlandsmeny.

Annons
Segrarna bakom menyn tog emot diplom av Maggie Mikaelsson på torsdagen.
För att uppmuntra matintresserade till att skapa matrecept med nya spännande inslag så satsar matakademien i Jämtland på det här priset. En annan tanke med priset är att ge restaurangnäringen i länet ökade möjligheter att erbjuda sina gäster nya smakupplevelser i sina menyer.
Tävlingsbidragen ska bygga på lokala råvaror och länets matkultur.
Krögaren, vinkännaren och adjungerade professorn i matkonst vid Norska hotellhögskolan i Stavanger, Carl Jan Granqvist, provade sig igenom menyn på en av stans restauranger i går.
Vinnarna som står för nytänkandet är: Kajsa Rasmuson som utgick från ett gammalt familjerecept när hon under en dag med dåligt väder bakade sitt muprikonbröd.
Stefan Nilsson har enligt juryn åstadkommit en vitlökssoppa med spännande ny smak.
Mikael Kühne trollade fram huvudrätten som består av pepparstekt reninnanlår med rökt hjärta i potatisgömma .
Camilla Landgren fulländade måltiden genom sin dessert bestående av lingonsuffléglass med mesekolasås.
Till det senare hade Sten Bredberg i Munskänkarna plockat fram ett dessertvin med mycket syra och sötma, som från slutet av 1700-talet tills för ett 30-tal år sedan inte nådde utanför familjekretsen där vinet framställs.

Mer läsning

Annons