Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krokomsföretag uppköpta av Saab

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab i har köpt företaget TIKAB i Krokom.

Men hur mycket pengar det rör sig om vill företagen inte avslöja.

Annons

TIKAB, Teknikinformation i Krokom AB, tillverkar och säljer instruktionsböcker, användarmanualer, utbildningsmateriel, reparationsböcker och reservdelskataloger för den civila och militära marknaden, ett område som Försvars och säkerhetsföretaget Saab är väldigt intresserade av. Så för att utveckla TIKAB till ännu mer än vad företaget är i dag har man nu sålt bolaget vidare till Saab. En försäljning som alla inblandade tror kommer att stärka Saab väldigt mycket.

– Det finns tydliga synergier mellan TIKAB och Saabs verksamhet i Östersund där vi genom att nyttja varandras kompetens kan stärka konkurrenskraften i vårt erbjudande för att skapa tillväxt", säger Lars-Erik Wige, affärsområdeschef för Support and Services inom Saab i ett pressmeddelande.

TIKAB har i dag 67 anställda med huvudkontoret i Krokom. Men för hur mycket Saab köpte TIKAB för är i dagsläget hemligt. Köpet kommer officiellt träda i kraft 31 maj.

– Vi får en långsiktig och finansiellt stark ägare i Saab och vår verksamhet får möjlighet att växa genom Saabs breda marknadskanaler och affärer", säger Börje Olsson, styrelseordförande TIKAB i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons