Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hissmoforsbor: Nu måste tomten städas

/
  • – Jag förstår att grannarna blir upprörda över min tomt, men jag har ingen kraft att göra något åt den på grund av att jag varit sjuk en längre period, säger Helge Isaksson från Hissmofors.
  • – Jag är inte arg på dig, säger Sven-Olof Norin till Helge Isaksson. Men jag är besviken på Krokoms kommun som inte har hjälpt dig att städa och klippa din tomt.
  • – Jag förstår att grannarna blir upprörda över min tomt, men jag har ingen kraft att göra något åt den på grund av att jag varit sjuk en längre period, säger Helge Isaksson från Hissmofors.
  • En lastbil står gömd mitt i den igenväxta tomten.
  • På vissa ställen är tistlarna lika långa som jag, säger Sven-Olof Norin från Hissmofors.
  • Helge Isakssons gräsmatta består mest av nästan två meter långa tistlar.

År 2000 skrev grannarna på Lindholms väg och Fabriksvägen i Hissmofors, ett argt brev till Krokoms kommun där de klagade på att en av deras grannar lät gräset växa vilt och att det var fullt med bilar och bildelar på tomten.

Annons

I dag, elva år senare, ser det exakt lika ut på granntomten förutom att några bilar har försvunnit och Sven-Olof Norin, som skrev brevet har nu tröttnat rejält på att inget händer. Det är särskilt gräsmattan med sina höga tistlar han reagerar över.

– Jag är inte arg på grannen, han har nog sina skäl att det ser ut på tomten som det gör, men jag förstår inte hur kommunen tänker. Jag har ringt till dem fyra-fem gånger per år för att uppmärksamma de ansvariga att så här får det inte se ut på en villatomt. Tistlarna i gräsmattan är lika långa som jag och skulle mitt tvååriga barnbarn gå in här skulle han aldrig hitta ut.

Både Sven-Olof Norin och Helge Isaksson har gått med på att träffa LT och första frågan till Helge var förstås varför hans tomt ser ut som den gör.

– Jag förstår om grannarna blir upprörda över min tomt men jag har inte kraft nog att göra något åt den. I midsomras så slog jag med lie en bit av gräsmattan, men den har växt igen lika fort.

Skulle du ta emot hjälp om någon erbjöd sig att klippa eller slå din gräsmatta?

– Det skulle jag nog kunna tänka mig om det inte blev för dyrt.

Har kommunen varit i kontakt med dig angående din tomt?

– En gång var det någon som ringde, annars har jag inte hört någonting.

Vad ska hända med de gamla bilarna som du har stående?

– De flesta är i hyfsat skick och startar bara man sätter ett batteri i dem. Bara jag blir bättre ska jag sätta igång och renovera dem, säger Helge Isaksson.

Sven-Olof Norin är mest brydd över att Krokoms kommun verkar strunta i hur Helge Isaksson har det på sin tomt.

– Jag vet om flera tomter inom kommunen som blivit tvångsstädade, men den här verkar de ha glömt bort. Borde det inte gälla samma regler för alla, undrar Norin.

Kommunens bygg- och miljöchef Anna Holmer, säger att de har sökt Helge Isaksson utan att lyckas.

– Vi ska försöka få tag i honom så vi kan komma fram till en lösning inom en snar framtid.

Anna Holmer säger också att 2009 så röjde Helge Isaksson upp sin tomt och slog bort alla tistlar med sin lie.

Mer läsning

Annons