Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedaling måste betala skadestånd till polis

En 33-årig man från Härjedalen har av Falu tingsrätt dömts att betala 10 000 kr i böter samt dessutom 5 000 kr i skadestånd till en polisman från Dalarna.

Det var i oktober förra året som härjedalingen hotade polismannen på en restaurang i Borlänge.

Annons

Polismannen, som inte var i tjänst den här kvällen, hade tidigare under kvällen besökt en annan restaurang i Borlänge tillsammans med en kvinna. Där fanns även 33-åringen, som uppträdde närgånget och gjorde försök att komma i kontakt med kvinnan.

Polismannen och kvinnan lämnade restaurangen, gick på en konstutställning och därefter restaurang China Garden.

Härjedalingen dök upp även på denna restaurang och uppträdde återigen störande mot polismannen. Denne uppmanade flera gånger 33-åringen att lämna lokalen, vilket denne vägrade göra. Då tillkallades en ordningsvakt som sig till att härjedalingen avvisades från restaurangen.

– Jag vet vem du är och var du bor. Jag ska plocka dig snutjävel, skrek den åtalade till polismannen när han avvisades från lokalen.

I domen konstaterar Falu tingsrätt att inget framkommit om att polismannen och härjedalingen känt varandra tidigare och polismannens berättelse hade styrkts både av hans kvinnliga sällskap och ordningsvakten.

33-åringen fälls för olaga hot och ska förutom böterna och skadeståndet även betala 500 kr till brottsofferfonden.

Mer läsning

Annons