Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baben fixade ny storvinst till Sveg

/

Under lördagen blev det åter en storvinst i V75 i Sveg. Hjärnan bakom systemet var Baben Persson som spelade hem 760 000 kronor som 99 andelsspelare delar på.

– Helt makalöst, det här blev tredje rejäla vinsten på kort tid, säger 57-åringen.

Annons

Ica supermarket i Sveg har blivit rena miljonbutiken. Den 2 januari blev det en vinst på 215 000 kronor som följdes upp med 1,1 miljoner kronor den 22 februari. Nu kryssade hjärnan bakom andelssystemen, Baben Persson, in ytterligare 760 000 kronor.

När V75 på Jägersro avgjordes under lördagen fixade han att de 99 andelsspelarna får 7 675 kronor per andel.

– Jag hade sex hästar i sista loppet så jag hoppades på skräll där. Jag hade en spik på Sebastian K. som flera andra. Sedan hade vi fyra hästar i första loppet, garderade upp där, gick kort i andra, och sen hade vi flyt i fjärde loppet då hästen som var först i mål galopperade. Där hade vi flyt, säger Baben.

Efter det att sista loppet vart klart har telefonen gått varm hos travexperten Persson i Sveg.

– Naturligtvis blir folk glada. Det är allt ifrån pensionärer till passerande snöskoteråkare som finns med bland andelsägarna.

* Hur firar du det här då?

– Främst är jag glad att det har blivit många vinnare. Men jag har ätit en god middag och just öppnat champagnen. Jag var faktiskt på systemet igår och köpte en flaska och sa till frun att den ska vi ställa på kylning, för den kommer vi att öppna imorgon kväll. Det blev ju så, säger Baben och skrattar.

Mer läsning

Annons