Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarturismen i Åre ökar dramatiskt

/
  • Sommarturismen går framåt i Åre. Enligt färska siffror tycks årets sommar bli den mest välbesökta hittills.

Sommarturismen i Åre är på uppmarsch. Trots det ostadiga vädret har gästnätterna ökat stort och det lutar mot nya besöksrekord.

Annons

Förra sommaren var Åres bästa någonsin, men den här sommaren ser ut att bli ännu bättre. Enligt färska siffror som destinationsbolaget Åre destination AB nu går ut med har antalet gästnätter för maj och juni ökat dramatiskt.

Jämfört med förra året ökade gästnätterna i maj med 21 procent och den preliminära siffran för juni är hela 41 procent högre. Och på destinationsbolaget har man en känsla av att uppgången fortsatt under juli.

– När jag pratar med företagare i Åre by och närliggande områden berättar de om fler gäster än någonsin och ökad omsättning, säger destinationsbolagets VD Lars-Börje Eriksson och upp de saker han anser lockar nya gäster till Åreområdet.

De är vandring, cykel, shopping, bad och spa, mat och prisvärt boende.

Junisiffrorna visar att drygt hälften, 53 procent, av gästerna är svenskar medan 38 procent är norrmän. Under samma månad minskade antalet gästnätter i hela Sverige med fem procent medan Jämtlands län noterade en uppgång på åtta procent.

Mer läsning

Annons